Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Johanna

JOHANNA

Kuva Sami Perttilä

Johanna Juhola (s.1978) on harmonikkavirtuoosi ja säveltäjä, jonka musiikki yhdistää suomalaisen ja argentiinalaisen tangon piirteitä etniseen ja elektroniseen musiikkiin pienellä flirtillä pop-musiikin suuntaan. Juholan tyylin nimi on fantasiatango. Arvosteluissa Johannaa on kutsuttu mm. virtuoottiseksi harmonikkamusiikin uudistajaksi, tangon kurittomaksi innovaattoriksi ja musiikilliseksi supersankariksi.

Johannan musiikkia esittävät yhtyeet Johanna Juhola Trio ja Johanna Juhola Reaktori, joissa molemmissa tangon sävyt ja live-elektroniikka näyttelevät suurta osaa. Johannan viimeisin soolokonserttiteos on Johanna Juhola & Imaginary Friends, jossa harmonikansoittoon yhdistyvät kahdelle screenille projisoiduilla videoilla esiintyvät vierailevat artistit tai soivat esineet ja asiat.

Juhola toimii muusikkona ja säveltäjänä myös yhtyeissä Timo Alakotila & Johanna Juhola Duo, Troka ja Tangoorkesteri Unto. Aiempia yhtyeitä ovat mm. Kraft (duo Pekka Kuusiston kanssa), Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola, Spontaani Vire ja Las Chicas del Tango.

Johanna on soittanut mm. seuraavien kokoonpanojen ja artistien kanssa Turku Jazz Orchestra, Jyväskylä Sinfonia, Rinneradio, PMMP, Don Johnson Big Band, The Winyls, Tapiola Sinfonietta, Pori Sinfonietta, How Many Sisters, JPP, Lauri Tähkä, Emma Salokoski, Philomela ja KYN -kuorot.

Johanna on esiintynyt 32 maassa, Euroopan maiden lisäksi Japanissa, Kiinassa, Taiwanissa, Argentiinassa, Yhdysvalloissa, Meksikossa, Arabiemiraateissa, Algeriassa ja Kanadassa.

Juhola on julkaissut viisi albumia omalla nimellään; Miette (Texicalli 2006) Fantasiatango (Texicalli 2010), Tango Roto Live (Johanna Juhola 2010),
Fantasiatango 2 (Johanna Juhola Music 2012) ja Diivan jäljet (Westpark Music 2018). Seuraava levy A Brighter Future (Nordic Notes) julkaistaan marraskuussa 2023.

Johannan muita levytyksiä ovat mm. Timo Alakotila & Johanna Juhola Duo: Vapaassa tilassa (Texicalli 2007) ja Amicum (Åkerö Records 2023), Tango-orkesteri Unto: Kylmä rakkaus (ARC 2010) ja Yön tummat siivet (ARC 2015), Kraft: Max höjd (Texicalli 2009), Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola: Piazzolla Passage (Finlandia Records 2003), Mi Retorno (Texicalli 2007) ja Tango Diary (Duo Viljamaa&Juhola 2013), Troka: Raharinki (Troka 2006), Las Chicas del Tango: La Voz Femenina (Texicalli 2007) ja Tango de Norte a Sur feat. Horacio Ferrer (ARC Music 2012), Spontaani Vire: Korkea kofeiinipitoisuus (Texicalli 2008) ja Timo Alakotila / Johanna Juhola / Ollitapio Lehtinen /
Vox Artis: Konsertto melodiabassoharmonikalle ja kamariorkesterille & Concerto Grosso (Texicalli 2009).

2016 keväällä Johanna julkaisi ensimmäisen harmonikkasooloteoksia sisältävän nuottikirjansa Downshifting - Soolokappaleita melodia- ja standardibassoharmonikalle. 2020 Juhola julkaisi kolmen musiikkivideon sarjan Conversations with Everyday Ensemble, jossa hän käyttää ympäristön ääniä osana musiikkiaan. 

Juhola on säveltänyt musiikkia tanssi-, teatteri- ja sirkusesityksiin mm. Svenska Teaternissa, Espoon Kaupunginteatterissa, Uuden tanssin keskus Zodiakissa, Espoon Kaupunginteatterissa, Circo Aereo -ryhmässä, meksikolaisessa Triciclo Rojo -klovniteatterissa, Keski-Uudenmaan teatterissa, Q-teatterissa, Med Andra Ord -nykysirkusryhmässä, Tanssiteatteri Hurjaruuthissa, Tanssiryhmä Tsuumissa sekä useissa projektikohtaisissa työryhmissä. Lisäksi hän on säveltänyt elokuva- ja TV-fiktiomusiikkia sekä mm. Eurovision laulukilpailun avausnumeron musiikin keväällä 2007. Viimeisimpiä näyttämösävellysprojekteja ovat näyttelijä Matti RIstisen Suomen seurojentaloja kiertävä Runonlausuntaa ja haitarimusiikkia -esitys sekä Mad in Finland -sirkuskollektiivin Hiki -esitys Ranskassa.

Vuonna 2000 Juhola voitti kansainvälisen Astor Piazzolla –kilpailun International Astor Piazzolla Competition Novjaro-kvintetin kanssa ja vuonna 2002 International "Citta di Castelfidardo" -award , Astor Piazzolla music section -kilpailun Duo Milla Viljamaa & Johanna Juholan kanssa.

Juholan viimeisimpiä tunnustuksia ovat Pohjoismaisten musiikintekijäorganisaatioiden NPU -sävellyspalkinto 2022, vuoden kansainvälistyjä -palkinto Etnogaalassa 2020 sekä ehdokkuus vuoden artistiksi Etnogaalassa 2019.

Juhola ylittää musiikillisia genrerajoja mielellään ja on soittanut mm. seuraavien kokoonpanojen ja artistien kanssa: Rinneradio, PMMP, Don Johnson Big Band, Emma Salokoski, How Many Sisters, JPP, Lauri Tähkä, Philomela ja KYN -kuorot.

Taidemusiikin puolella Juhola on vieraillut esittämällä eri kokoonpanojen kanssa Timo Alakotilan säveltämää konserttoa melodiabassoharmonikalle ja kamariorkesterille sekä Astor Piazzollan säveltämää kamarimusiikkia ja orkesterisovituksia. Juhola on esittänyt omia sävellyksiään myös Turku Jazz Orchestran ja Oulu Sinfonian kanssa ja esiintynyt solistisena vierailijana mm. Jyväskylä Sinfonian, Kuopion Kaupunginorkesterin, BBC Symphony Orchestran ja Tapiola Sinfoniettan kanssa.

Näyttämötaiteen puolella yhteistyökumppaneita erilaisissa projekteissa ovat olleet mm. tanssijat ja koreografit Jussi Väänänen, Katja Koukkula, Topi Tateishi, Jukka Haapalainen, Tangoteatteri Kiuta, Petri Kauppinen, Valtteri Raekallio, Sirpa Suutari-Jääskö, Katarina Mc Alester, Ari Numminen ja Jorma Uotinen sekä ohjaajat Minna Vainikainen, Virpi Suutari, Miira Sippola, Maksim Komaro, Milko Lehto, Elina Lajunen, Tiina Puumalainen ja Jaakko Saariluoma.